Psychologieboeken: J.J. Dumont Leerstoornissen deel 1, 2 en 3

Aangeboden: J.J. Dumont Leerstoornissen deel 1, 2 en 3 Prijs: T.e.a.b.

Leerstoornissen
deel 1: Theorie en model
deel 2: Diagnostiek en behandeling
deel 3: Controversen en perspectieven
Falen op school is voor veel kinderen een van de eerste traumatische ervaringen. Leerkrachten en ouders zoeken naar de oorzaak en willen weten wat zij eraan moeten doen.
Dumonts boeken op dit gebied zijn in de loop der jaren een begrip geworden in de opleidingen voor onderwijs en hulpverlening.

In deel 3 komt de discussie over een aantal controversiƫle punten aan bod. Tevens worden nieuwe benaderingswijzen besproken, zoals cognitieve theorieƫn.



Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Deze studie van Dumont biedt een overzicht van de vigerende verklaringsmodellen en behandelingsstrategieen met betrekking tot het fenomeen van de leergestoordheid, zoals die in allerlei vormen en graden van ernst bij kinderen kan voorkomen. Op scherpzinnig e wijze ontleedt hij de verklaringsmodellen en toetst de uitgangspunten aan de werkwijze en resultaten. Zo wordt elk verklaringsmodel kritisch bezien. Het prettige in deze studie is de aandacht die wordt gegeven aan de bruikbare en vruchtbare momenten in theorieen die inmiddels onjuist of minder effektief bleken te zijn. De controversen komen in dit boek heel goed uit de verf. Helaas ontbreken de perspektieven. Dumont vindt de convergentie van behandelingsmethoden naast de divergentie van verklaringsmodellen op zich reeds perspektiefrijk. Dit boek is uiterst geschikt voor hen die zich theoretisch willen bekwamen om daarmee in de uiterst gekompliceerde behandelingspraktijk meer bekwaam te kunnen handelen

als nieuw
los verkrijgbaar
bieden excl. verzendkosten, verzendkosten koper
boekhandeldeoorsprong
meer info


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken op Psychologieboeken