Psychologieboeken: Het zit in de familie.

Aangeboden: Het zit in de familie. Prijs: € 7,47

Beschrijving:
Een warm menselijk boek over mogelijkheden om op constructieve wijze te helpen bij het oplossen van gezinsproblemen. Havey Taschman neemt de sociologische grondslagen van de gezinstherapie en de onderzoekingen op dit gebied voor zijn rekening. Zij vormen de historische en theoretische context voor het verstaan van het huidige gezinsleven.
James Stachowiak toont aan hoe de resultaten van zijn uitgebreide klinische onderzoekingen naar de ontwikkelingsprocessen en de wisselwerkingen in het gezin de theorie bevestigen dat gezinstherapie en goed hanteerbaar middel is om blijvende veranderingen tot stand te brengen.
Virginia Satir, de meesteres in de Gestalt-gezinstherapie, beschrijft voor ons haar technieken die in haar jarenlange praktijk zijn ontwikkeld om mensen zich beter bewust te laten worden van hun gevoelens, hun drijfveren, hun doen en laten, en om veranderingen in de gezins mentaliteit te realiseren. Je kunt problemen niet losmaken van de sociale omstandigheden waaruit ze voorkomen. Ons hele gedrag word mede bepaald door het gezin, dat invloed heeft op de wijze waarop je in het leven staat, op de wijze waarop wij met elkaar communiceren en omgaan. Een therapeut moet juist daar het communicatiepatroon zien te verbeteren, zodat het gehele gezin beter leert functioneren.
De auteur zijn bij hun uiteenzettingen vooral uitgegaan van gezinnen met dermate ernstige moeilijkheden dat deze voorgelegd moeten worden aan deskundige helpers. De hier geboden kennis is echter onder meer toe te passen op elk gezin, de benaderingswijzen zijn algemeen geldend. Tenslotte schrijven zij niet uitsluitend voor professionele helpers, maar voor iedereen die constateert dat er aan het functioneren van een gezin iets gedaan moet worden. Vele oefeningen bieden daarbij een goed steun. Voor velen met liefde geschreven.
Informatie
Auteur
Virginia Satir, James Stachowiak, Harvey A. Taschman
Uitvoering
geplastifiseerde paperback
verschijningsjaar
1977
staat van het boek
Dit boek bevat met potlood onderstreepte zinnen
druk
1
aantal pagina's
270
Bij ons betaalt u geen verzendkosten en krijgt u een magnetische boekenlegger gratis bij ieder boek.

Bij aankoop van € 15,-- of meer op onze website dan krijgt u een standaard korting van 15% op het totaal bedrag.
meer info


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken op Psychologieboeken